Publish-header
St. John of Wallachia Mission
Publish Date: 2021-03-27
Bulletin Contents

Organization Icon
St. John of Wallachia Mission

General Information

 • Phone:
 • 917-995-1044
 • Street Address:

 • 35 Fairmount Road

 • Ridgewood, NJ 07450
 • Mailing Address:

 • PO Box 356

 • Ridgewood, NJ 07451-0356


Contact InformationServices Schedule

 Please support our Church by using Amazon Smile

În fiecare Duminica incepand cu ora 11:30 A.M:
Taina Sfintei Spovedanii
Va rugam anuntati preotul din timp la tel
(917)995-1044

 


Past Bulletins


Anunturi

Sfioanvalahul

31 martie 2021

Iubiți credincioși,

Taina SFANTULUI MASLU se va savarsi in biserica noastra SAMBATA 3 APRILIE 2021 INCEPAND CU ORA 5:30 P.M.

Va rugam veniti sa ne rugam impreuna pentru sanatate sufleteasca si trupeasca!

La Taina SFANTULUI MASLU aducem urmatoarele: faina si ulei pentru a fi binecuvantate si un pomelnic cu cei vii insotit de o lumanare pentru a fi pomeniti la Maslu pt sanatate.Uleiul si faina se iau acasa dupa ce au fost binecuvantate si se consuma la mancaruri gatite si nu la prajeli ca sa nu aruncam un lucru binecuvantat. 

Iertandu-ne unii pe altii nadajduim ca si Dumnezeu sa ne ierte si impreuna sa putem parcurge urcusul duhovnicesc catre Invierea Domnului prin post, pocainta , milostenie si toate celelalte necesare sufletului !

Rugam pe Bunul Dumnezeu sa vegheze asupra noastra a tuturor si sa ne tina sănătoși pe calea mantuirii !

Va multumim si rugam pe Dumnezeu sa va rasplateasca insutit pentru tot sprijinul acordat de-a lungul celor 10 ani de la infiintarea acestei parohii !DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PE TOTI!

Programul slujbelor religioase si al evenimentelor organizate de biserica noastra se va desfasura dupa cum urmeaza:

Conform regulilor impuse de statul New Jersey, Biserica noastra isi poate desfasura activitatea la 50% din capacitate cu respectarea normelor sanitare impuse de aceasta pandemie.

Masca de protectie,igienizare la intrare, verificarea temperaturii, formular covid 19 completat online sau la intrare.

În fiecare Duminica incepand cu ora 11:30 A.M:

Taina Sfintei Spovedanii

 • Va rugam anuntati preotul din timp la tel (917)-995-1044

In cadrul fiecarei Sfinte Liturghii din Postul Mare vom pomeni pe toti cei adormiti ai nostri(SARINDARELE) randuiala menita sa ne faca sa ne gandim si la sufletele celor raposati ajutandu-i cu rugaciune si milostenie.

Copiii nostri abia asteapta sa invete lucruri noi sub indrumarea atenta a instructorilor nostri Ana Maria Teodorescu, Liliana Badea si Andrei Chindea!

Asa ca va rugam ADUCETI COPIII SA INVETE LUCRURI NOI SI SA SE BUCURE IMPREUNA IN LIMBA STRAMOSEASCA!(PROGRAMUL SCOLII DUMINICALE INCEPE LA ORA 12P.M.)

3 APRILIE 2021 LA 5:30P.M. TAINA SF MASLU

 • Taina MASLULUI este lucrarea sfanta savarsita in numele Sfintei Treimi, de catre preotii Bisericii, prin care se impartaseste credinciosului bolnav harul nevazut al tamaduirii sau usurarii suferintelor trupesti, intarirea su­fleteasca, iertarea pacatelor. Partea vazuta consta din ungerea cu untdelemn sfintit, dupa ce s-a invocat prin rugaciuni speciale mila lui Dumnezeu prin puterea Sfantului Duh asupra celui bolnav.

 

 • In Sfintele Evanghelii si in toate rugaciunile (sapte la nu­mar) din randuiala Tainei MASLULUI, Dumnezeu este invocat ca "doctorul sufletelor si trupurilor noastre, a Carui mila este nemasurata...", iar dupa fiecare rugaciune si invocare, credinciosii canta : "Stapane, Hristoase, Milostive, miluieste pe robul (robii) Tau". Insasi cantarea il arata pe Mantuitorul Hristos ca "Vindecatorul si ajutatorul celor ce sunt in dureri". De la Dumnezeu se cere : "tamaduire neputinciosului robului Sau... cel ce mult a gresit...".

 

 • Despre practicarea acestei Sfinte Taine ne vorbeste Sfantul Iacov : "Daca este cineva bolnav, sa cheme pe preotii Bisericii si sa se roage pentru el, dupa ce-l vor unge cu untdelemn in numele Domnului. Ruga­ciunea facuta cu credinta va izbavi pe cel bolnav si Domnul il va vindeca, iar daca a facut pacate ii vor fi iertate... Mare putere are rugaciunea ce­lui fara de prihana..." (Iacov, 5, 14-16). Din cuvintele Apostolului Iacov reiese ca maslul este o lucrare sfanta vazuta, care era cunoscuta si prac­ticata de Biserica inainte de a scrie el epistola. Aceasta lucrare se savarsea "in numele Domnului". Sfantul Iacov ne incredinteaza ca prin Taina MASLULUI se impartaseste crestinului harul vindecator pentru bolile trupesti si sufletesti. Maslul este deci o lucrare vazuta, savarsita de preotii Bisericii, prin care se impartaseste harul nevazut.

 

4 Aprilie 2021 Duminica a 3-a din Post (a Sfintei Cruci-Luarea Crucii si Urmarea Lui Hristos )

 • se pot aduce flori ca sa punem Sfanta Cruce pe ele.
 • Ora 12:00 P.M - Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sf.Vasile Cel Mare

 

11 Aprilie 2021 Duminica a 4-a din post(a Sf.Ioan Scararul)

 • Ora 12:00 P.M - Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sf.Vasile Cel Mare

 

18 Aprilie 2021 Duminica a 5-a din post(a Sf. Maria Egipteanca)

 • Ora 12:00 P.M - Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sf.Vasile Cel Mare

 

25 Aprilie 2021 Duminica a 6-a din Post(a Floriilor) Intrarea Domnului in Ierusalim

 • Ora 12:00 P.M - Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sf.Vasile Cel Mare

 

Nadajduind ca vom trece cu bine peste aceste vremuri de incercare vom organiza anul acesta EGG HUNT atat de asteptat de CEI MICI AI NOSTRII.

Asadar dragi parinti, bateti gainile Costco, Walmart, etc. si veniti sa ne bucuram de bucuria lor!

 

Va urăm un post cu sanatate și spor duhovnicesc purtandu-va în rugăciune asa cum si Dumneavoastra nadajduim sa o faceti!

Pr. Daniel Bălan în împreună lucrare cu Consiliul Parohial

BACK TO TOP